Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία με το σκάνδαλο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Daily Mirror» με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τον προπονητή τους, όταν αυτοί ήταν ακόμη ανήλικοι.

Ο ένας εκ των παικτών που αποκάλυψε δημοσίως ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από  προπονητή του είναι ο David White, πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είχε προηγηθεί η ομολογία του 52χρονου σήμερα, πρώην διεθνούς παίκτη Paul Stewart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσα έζησα στα παιδικά μου χρόνια και στο ποδόσφαιρο με οδήγησαν στο ποτό και στα ναρκωτικά, ενώ πολλές φορές σκέφτηκα και την αυτοκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά o Stewart, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει το όνομα του σάτυρου προπονητή του.

Ο παλαίμαχος άσος, Andy Woodward είναι ο πρώτος που πρόσφατα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκαλύπτοντας ότι ο προπονητής του Μπάρι Μπένελ, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως παιδόφιλος, τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ο ίδιος ήταν ανήλικος.

Τις καταγγελίες του Woodward ακολούθησαν οι αποκαλύψεις του πρώην ποδοσφαιριστή Steve Walters, ο οποίος μίλησε στον «Guardian» και ανέφερε ότι υπήρξε και αυτός θύμα του Μπένελ.
  
Η ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Βρετανίας (PFA) θεωρεί ότι ο αριθμός των σχετικών καταγγελιών αναμένεται να αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης