Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Σουηδίας κατηγόρησαν τις υγειονομικές αρχές της χώρας ότι τους απαγόρευσαν να ασκήσουν το επάγγελμά τους καθώς αυξάνεται η ανησυχία με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Αλβσβενσκαν σκοπεύει να ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου, αλλά η Λίγκα δεν έχει λάβει ακόμη το «πράσινο φως» από την Αρχή Δημόσιας Υγείας του κράτους, η οποία ανησυχεί για τους οπαδούς που συγκεντρώνονται έξω από τα γήπεδα και σε αθλητικά μπαρ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη, για να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τις δουλειές μας χωρίς να εξαπλωθεί ο ιός … (και) δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως αυτό μπορεί να επηρεάζει, για παράδειγμα, τα αθλητικά μπαρ, καθώς έχουν τις δικές τους ευθύνες και ακολουθούν τις δικές τους οδηγίες» αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης ποδοδφαιριστών Σουηδίας την Παρασκευή.

Η σκανδιναβική χώρα επέλεξε να μην επιβάλει αυστηρά μέτρα, όπως συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος της «Γηραιάς Ηπείρου», διατηρώντας ανοιχτά πολλά σχολεία και επιχειρήσεις.

«Τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά αρκεί να ακολουθούν τις εντολές των αρχών. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι ποδοσφαιρικές ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας δεν μπορούν να παίξουν 11 εναντίον 11 σε άδεια γήπεδα. Πού είναι η λογική σε αυτό» αναρωτιούνται οι ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης