Μία πραγματικά απίστευτη πρόκριση στους τελικούς του Euro 2020, μέσω του Nations League, πέτυχε η Ουγγαρία το βράδυ της Πέμπτης (12/11) στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Μέχρι το 88ο λεπτό η Ισλανδία κρατούσε το «διπλό» στην «αγκαλιά» της με το γκολ του Σίγκουρτσον από το 11΄, αλλά δύο λεπτά πριν το 90΄ ο Νέγκο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 84΄ αντί του Νάγκι, ισοφάρισε σε 1-1 και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στσομποζλάι έφερε τα πάνω κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι με σκορ 2-1 οι Μαγυάροι πήραν την πρόκριση για τα τελικά του Euro, όπου θα αντιμετωπίσουν τρία «μεγαθήρια»: την Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τα υπόλοιπα τρία «εισιτήρια» για τα τελικά του Euro, μέσω του Nations League, κατέληξαν στις Βόρεια Μακεδονία, Σκωτία και Σλοβακία.

Στην παράταση οι Σλοβάκοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ του Κούτσκα στο 17΄ λίγο έλειψε να δώσει στη Σλοβακία την πρόκριση από την κανονική διάρκεια του ματς, αλλά στο 88΄ το αυτογκόλ του Σκρίνιαρ έδωσε «φιλί ζωής» στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο Ντούρις στο 110΄ χάρισε τη νίκη στους Σλοβάκους με 2-1 και τους έστειλε σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για 2η φορά στην ιστορία τους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Βελιγράδι, με τη Σκωτία να βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για την καταληκτική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέχρι το 90ό λεπτό, όταν και κρατούσε το προβάδισμα με το γκολ του Κρίστι από το 56΄.

Ο Λούκα Γιόβιτς, όμως, με κεφαλιά ισοφάρισε για τους Σέρβους και τα πάντα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (το 1-1 έμεινε και στην παράταση), όπου οι Σκωτσέζοι με 5 εύστοχες εκτελέσεις επικράτησαν με 5-4 και προκρίθηκαν μετά από 25 χρόνια σε τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Σλοβάκοι στην τελική φάση θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με τις Ισπανία, Σουηδία και Πολωνία, ενώ οι Σκωτσέζοι στο ίδιο γκρουπ με την Αγγλία, την Κροατία και την Τσεχία.

Νωρίτερα η Β. Μακεδονία επικράτησε 1-0 της Γεωργίας και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Ουγγαρία-Ισλανδία 2-1

(88΄ Νέγκο, 90΄+2 Στσομποτσλάι – 11΄ Σίγκουρτσον)

 

Βόρεια Ιρλανδία-Σλοβακία 1-2 παρ. (κ.αγ. 1-1)

(88΄αυτ. Σκρίνιαρ – 17΄ Κούτσκα, 110΄ Ντούρις)

 

Σερβία- Σκωτία 4-5 πεν. (κ.αγ. &παρ. 1-1)

(90΄ Γιόβιτς – 56΄ Κρίστι)

 

Γεωργία-Βόρεια Μακεδονία 0-1

(56΄ Πάντεφ)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης