Πλατινί: «Ίσως μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ, αν παραμείνει ο Μπλάτερ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 18:11
Πλατινί: «Ίσως μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ, αν παραμείνει ο Μπλάτερ»
Υπέρ της υποψηφιότητας του Πρίγκιπα Άλι στις αυριανές εκλογές της FIFA τάχθηκε ανοιχτά ο Μισέλ Πλατινί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η επιλογή του είναι μονόδρομος, έπειτα το σκάνδαλο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έχει ταράξει τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Παράλληλα ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τα προβλήματα της FIFA, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2018, αν ο Ελβετός παραμείνει στην προεδρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι ο πρώτος ο οποίος έχω αηδιάσει με αυτά που συμβαίνουν. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση ανάμεσα στις 54 Ομοσπονδίες της UEFA, ώστε να προετοιμαστούμε για το συμβούλιο της FIFA. Αύριο, όπου είναι οι εκλογές, μία μεγάλη ομάδα Ομοσπονδιών προτίθεται να ψηφίσει τον Πρίγκιπα Άλι. Προσπαθώ να πείσω επίσης και όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, να κάνουν το ίδιο.

Ο Σεπ Μπλάτερ μου ζήτησε τον λόγο για την σκληρή ανακοίνωση που βγάλαμε. Του ζήτησα να μιλήσουμε σαν άντρας προς άντρα, πρόσωπο με πρόσωπο. Αρνήθηκε, ήθελε μπροστά σε όλους. Του ζήτησα να αποχωρήσει, καθώς δίνουν μία άθλια εικόνα προς τα έξω.

Σας ζητώ λοιπόν δημόσια να στηρίξετε όλοι σας τον Πρίγκιπα Άλι. Αυτό είναι που θέλω να σας πω και το κάνω με λύπη. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός, αλλά υπάρχουν πολλά και μεγάλα σκάνδαλα.

Αρκετοί πλέον δεν θέλουν να παραμείνουν μέλη όπως είναι η FIFA. Θα τα δούμε όλα αυτά, μαζί με όλους τους γενικούς γραμματείς, όπου θα συναντηθούμε στο Βερολίνο για τον τελικό του Champions League.Έχουμε 8 μέρες μπροστά μας»

Για την στήριξή του στον Πρίγκιπα Άλι:
«Είναι νέος, φιλόδοξος και γι’αυτό μου αρέσει. Μπορεί να βοηθήσει, ενώ δεν έχει ανάγκη ούτε τα χρήματα»

Για το αν πιστεύει ότι ο Μπλάτερ δεν θα επανεκλεγεί: «Ναι. Μέχρι να γίνουν τα χθεσινά, όχι.... αλλά αρκετά πια»!

Για την περίπτωση που ο Μπλάτερ εκλεχθεί εκ νέου: «Λοιπόν, καταρχήν πιστεύω πως αν η FIFA δεν είναι σε θέση να κάνει μόνη της αλλαγές, θα τις κάνει το FBI για αυτήν. Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει να χάσει κάποια θέση για το Μουντιάλ. Έχω ρητή εντολή από τις Ομοσπονδίες μέλη της UEFA να μην κάνω πίσω σε αυτή την κόκκινη γραμμή».

Για το εάν η UEFA και η FIFA θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί: «Έχω πει και το επαναλαμβάνω. Θα έχουμε νέα συνάντηση με τις Ομοσπονδίες μας, όπου εκεί είναι όλα ανοιχτά».

Για την παρότρυνσή του στον Μπλάτερ να παραιτηθεί: «Το είπα και πριν. Υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον για μεγάλο διάστημα. Είμαι ο νεότερος φίλος του κι εκείνος έλεγε πως νιώθει ως θείος απέναντί μου. Νιώθω φόβο για αυτόν. Το βλέπω σαν καθήκον να συμβουλέψω τον φίλο μου, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι με την FIFA. Είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου. Το σπίτι των κανόνων. Αλλά πως θα υπάρχει σεβασμός σε αυτούς από τους παίκτες, όταν δεν υπάρχει απ΄τα στελέχη της»;

Για το εάν οι εκλογές θα σημάνουν το τέλος του Μπλάτερ:
«Όχι. Είναι δυνατός. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για αυτόν».

Για το αν φοβάται ένα ενδεχόμενο «ράγισμα» με την FIFA:
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Κάνω την δουλειά μου και προσπαθώ να δείξω στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες τον σωστό δρόμο για την FIFA».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 18:50