Μολονότι την περασμένη χρονιά αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, μετά από 15 χρόνια σπουδαίας παρουσίας του στο ΝΒΑ, ο Αμάρε Στούντεμαϊρ αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση και στο Ισραήλ, συγκεκριμένα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Σε δηλώσεις του ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε για την απόφασή του να πατήσει και πάλι τα παρκέ, τονίζοντας ότι «…ανυπομονώ να επιστρέψω στην Χάποελ για να φέρω τίτλους. Αγαπώ τους ανθρώπους στο Ισραήλ. Είναι υπέροχο να εκπροσωπώ την πόλη της Ιερουσαλήμ. Έχει εμπνεύσει τόσους ανθρώπους σε όλη τη Γη».
Ο Στούντεμαϊρ ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η καριέρα του να έχει φθίνουσα πορεία.
Ο Αμερικανός σταρ είχε 9,9 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,3 τάπες κατά μέσο όρο τη σεζόν 2016/17 με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ βοηθώντας τη να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε έξι φορές μέλος του All Star Game, ενώ το 2007 βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, έπειτα από μία χρονιά με 20.4 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 2.1 κοψίματα.
Επίσης είχε αγωνιστεί, τη σεζόν 2016/17, στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης