Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα!

Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ακόμη πλήττει τον πλανήτη, το Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο υποδέχθηκε τους αθλητές από όλο τον κόσμο και την Ολυμπιακή Φλόγα για να γιορτάσει την Ειρήνη με την Τελετή Έναρξης της γιορτής του αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τόκιο πρώτη μπήκε – όπως πάντα – η αποστολή της Ελλάδας, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως είναι ήδη γνωστό, άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από κάθε έθνος να επιλέξει δύο σημαιοφόρους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις τους ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη χαρακτήρισαν άκρως τιμητικό για τους ίδιους το γεγονός ότι κράτησαν την ελληνική σημαία, μπαίνοντας πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, αυτό που ονειρεύεται από μικρό παιδί, να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και να μπει πρώτος στο Στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία και επίσης μαζί με μία αθλήτρια, την τρομερή Αννα Κορακάκη σε κάτι καινούργιο για τον παγκόσμιο αθλητισμό με τεράστιο συμβολισμό. Αισθάνομαι υπερήφανος και ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της σημαίας που με τόσο πάθος κράτησα, να φανώ αντάξιος με τα αποτελέσματα μου», ανέφερε ο Πετρούνιας.

 

 

Από την πλευρά της η Κορακάκη, επισήμανε: «Ηταν ένα μοναδικό συναίσθημα και το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι μπήκαμε σε ένα άδειο στάδιο χωρίς θεατές, ωστόσο κατανοούμε ότι αυτό ήταν για το καλό όλων. Χαρήκαμε πάρα πολύ που ήμασταν ασφαλείς και ελπίζω στην Ελλάδα όλοι να το απόλαυσαν όσο και εμείς και να ένιωσαν την ίδια υπερηφάνεια».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης