Μια 17χρονη Αμερικανίδα έφερε τα πάνω-κάτω στο Ρολάν Γκαρός. O λόγος για τον Αμάντα Ανισίμοβα, η οποία κατάφερε να αποκαθηλώσει την περυσινή θριαμβεύτρια του φημισμένου γαλλικού τουρνουά, Σιμόνα Χάλεπ.

Συγκεκριμένα νίκησε την Πέμπτη με 6-2, 6-4 τη μεγάλη αντίπαλό της και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ανισίμοβα από την αρχή μπήκε εντυπωσιακά, ήταν σαρωτική και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην Ρουμάνα αντίπαλό της.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, πήρε το πρώτο σετ μέσα σε 28 λεπτά με 6-2 και στο δεύτερο προηγήθηκε 3-0 και 4-1. Τότε ήταν που η Χάλεπ έβγαλε αντίδραση και με ένα σερί ισοφάρισε σε 4-4.

 

Ωστόσο η Ανισίμοβα έδειξε ψυχραιμία, έσπασε το σερβίς της Χάλεπ και πήρε σετ με 6-4 και τη νίκη μέσα σε 68 λεπτά!

Έτσι, προκρίθηκε με τρόπο πανηγυρικό στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της συμπατριώτισσάς της, Μάντισον Κις (νο 14), και της Αυστραλέζας Άσλεϊ Μπάρτι (νο 8).

Αξίζει να σημειωθεί πως, ό,τι κι αν γίνει στη συνέχεια, το Ρολάν Γκαρός θα έχει… πρωτάρα τροπαιούχο στις γυναίκες.

Η νεαρή Αμερικανίδα, νο 51 στον κόσμο, βρέθηκε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό του ιστορικού γκραν σλαμ. Κατά σειρά απέκλεισε τη Γαλλίδα Αρμονί Ταν, την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα (νο 11), την Ρουμάνα Ίρινα Μπέγκου και την Ισπανίδα Αλιόνα Μπολσόβα Ζαντοΐνοβ, φτάνοντας στα προημιτελικά, όπου θριάμβευσε απέναντι στη Χάλεπ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης