Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τουρνουά που έχουν ακυρωθεί ανά την υφήλιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έφθασε στις 900 (!) διοργανώσεις.

Ο Covid-19 πλήττει την ανθρωπότητα, έχει σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και κατά συνέπεια έχει επιπτώσεις και στο τένις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ITF, ανακοινώθηκε πως εφαρμόζεται μια σειρά μέτρων για να διασφαλισθεί η ασφάλεια της εργασίας και να προστατευθεί ο κόσμος του τένις. Μάλιστα, ο πρόεδρος, Ντέιβιντ Χάγκερτι, έκανε γνωστό πως παραιτείται από το 30% του μισθού του.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί βασική πρόκληση για την οργάνωση και το άθλημά μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και βιωσιμότητα του αθλήματος σε συνεργασία με τις 120 χώρες μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας» επισήμανε ο Χάγκερτι.

Η ITF, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να επωφεληθούν από το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσει την κρίση της υγείας που καταστρέφει την οικονομία. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το 80% του μισθού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης