Σε μία σημαντική αποκάλυψη, σχετικά με το κύκλωμα στημένων αγώνων στο τένις, προχώρησε ο Σέργκι Στακχόφσκι.

Μιλώντας στην τηλεόραση της πατρίδας του, ο Ουκρανός πρωταθλητής δήλωσε ότι το 2009 και πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου για το Αυστραλιανό Open, με αντίπαλο τον Γάλλο, Αρνό Κλεμάν, αρνήθηκε δωροδοκία ύψους 100.000 δολαρίων, προκειμένου να χάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν εγκατέλειψα το γήπεδο, νομίζω ότι θα είχα χτυπήσει με τη ρακέτα μου, εκείνους που μου πρόσφεραν τα χρήματα, εάν ήταν εκεί», δήλωσε ο 34χρονος Στακχόφσκι, ο οποίος τελικά ηττήθηκε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα πέντε σετ (6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1).

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, ο Ουκρανός τενίστας, είπε πως είχε συζητήσει το συμβάν με τους υπεύθυνους της Μονάδας Ακεραιότητας Τένις (TIU), η οποία μόλις είχε δημιουργηθεί. Του ζητήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των ατόμων, που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν, αλλά ο Στακχόφσκι δεν το έπραξε φοβούμενος αντίποινα.

«Μπορείτε να προστατεύσετε την οικογένειά μου; Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος προσπάθησε να με δωροδοκήσει είναι μόνο ένας μεσάζων, υπάρχουν πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι ανώτεροί του και η οικογένειά μου ζει στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της Μονάδας Ακεραιότητας του Τένις μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν για την ασφάλειά μου», εξήγησε αιτιολογώντας την απόφαση του ο Στακχόφσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης