Τένις: Τον Ιούνιο η απόφαση για το US Open

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 22:13
Τένις: Τον Ιούνιο η απόφαση για το US Open

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα αποφασίσει η Ένωση Τένις των ΗΠΑ, σχετικά με το US Open, ενώ παράλληλα, σχεδιάζει να παράσχει βοήθεια ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων, σε οργανισμούς που σχετίζονται με το άθλημα και οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρουν οι «New York Times».

Η σεζόν του τένις σταμάτησε στις αρχές Μαρτίου λόγω της πανδημίας καθώς οι χώρες άρχισαν να κλείνουν τα σύνορα και να λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το Γαλλικό Όπεν μετατέθηκε από τον Μάιο για τον Σεπτέμβριο, με όλα τα τουρνουά να τελούν υπό αναστολή μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουλίου.

Οι διοργανωτές του US Open, δήλωσαν ότι προχωρούν επί του παρόντος με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή την διεξαγωγή του τουρνουά από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχουμε καθορίσει ακόμη μια ημερομηνία για την λήψη της οριστικής απόφασης, δεδομένου ότι τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα. Πιστεύω όμως, ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον Ιούνιο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της USTA, Μάικλ Ντόουζι.

Όπως είναι γνωστό, μία από τις εσωτερικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενείται το κορυφαίο τουρνουά, λειτουργεί ως προσωρινό νοσοκομείο λόγω της πανδημίας, που πλήττει σφόδρα την Νέα Υόρκη.

Η USTA, η οποία διοικεί το άθλημα στη χώρα, δήλωσε ότι θα μειώσει τους μισθούς των ανώτερων στελεχών της κατά 20% για το υπόλοιπο του 2020, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για την υποστήριξη εγκαταστάσεων, επαγγελματιών προπονητών και διαφόρων τουρνουά.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 22:13