Το «Τrophée Kopa» έχει μπει για τα καλά στο προσκήνιο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς είναι το βραβείο που απονέμεται -έπειτα από σχετική ψηφοφορία- από το «France Football» στον κορυφαίο νεαρό παίκτη του πλανήτη.

Μάλιστα, το βραβείο έχει «ειδικό βάρος», δεδομένου ότι για την ανάδειξη του νικητή ψηφίζουν αποκλειστικά κάτοχοι της «Χρυσής Μπάλας», δηλαδή καταξιωμένοι αστέρες του αθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο για το 2019 απονεμήθηκε στον 20χρονο αμυντικό της Γιουβέντους, Ματάις Ντε Λιχτ, ο οποίος «πήρε τα σκήπτρα» από τον περυσινό νικητή Κιλιάν Μπαπέ.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που έλαβαν μέρος στη σχετική ψηφοφορία είναι και ο Ζινεντίν Ζιντάν, με τον πρώην άσο της Γιουβέντους και νυν τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης να ψηφίζει κατά σειρά προτίμησης τον Τζέιντον Σάντσο, τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Ζοάο Φέλιξ.

Από τη μεριά του, ο Κακά ψήφισε κατά σειρά τον Ντε Λιχτ, τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Ζοάο Φέλιξ, ενώ ο «θρυλικός», Σερ Μπίμπι Τσάρλτον, προτίμησε τον Τζέιντον Σάντσο, τον Κάι Χάβερτζ και τον Ζοάο Φέλιξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης