Για την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με τους επικεφαλής των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19), στην οποία είναι πιθανό να κριθεί και το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ένα μεγάλο θέμα είναι τα προ ολυμπιακά τουρνουά και αγώνες σ’ όλα τα σπορ. Τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά σχεδόν όλα έχουν αναβληθεί και έχουν μεταφερθεί τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ΔΟΕ έχει δώσει ως τελική ημερομηνία για την επίτευξη ορίων την 30η Ιουνίου. Πάντως πολλές παγκόσμιες ομοσπονδίες θέλουν ν’ ακυρώσουν τα προ ολυμπιακά και να προκρίνονται οι αθλητές από το τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ή τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CNOSF), Ντενί Μασελιά, δήλωσε σήμερα ότι αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει περιοριστεί αισθητά μέχρι τα τέλη Μαΐου, τότε δύσκολα θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

«Η αίσθηση μου είναι ότι αν ο κορωνοϊός παραμένει σε έξαρση μέχρι το τέλος του Μαΐου, τότε δεν νομίζω πως μπορούν να διεξαχθούν εγκαίρως οι Αγώνες», δήλωσε ο Μασελιά στο Reuters και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν έχει περιοριστεί αισθητά ο κορωνοϊός και η κατάσταση γίνει όλο και καλύτερη, τότε πολλές ερωτήσεις θα προκύψουν. Ωστόσο θα βρούμε την πιο ανώδυνη λύση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης