Τα 28 «άγονα» χρόνια της Αργεντινής, χωρίς την κατάκτηση κάποιου μεγάλου τροπαίου σε διεθνές επίπεδο, δεν αλλάζουν τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες του εφετινού τελικού του Copa America, όπως υπογράμμισε ο προπονητής της Βραζιλίας Τίτε, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (09/07).

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής, θα συναντηθούν τα ξημερώματα (03:00) της Κυριακής (11/07) στο Μαρακανά, με την πολυετή απουσία της Αργεντινής απ’ τα τρόπαια να είναι ξανά βασικό θέμα συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία «μεγάλη» κατάκτηση της «αλμπισελέστε» ήταν το 1993 στο Copa America, με τον Λιονέλ Μέσι να μην έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να σηκώσει ένα μεγάλο τρόπαιο με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του.

«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν μπορείς να έχεις ως οδηγό το παρελθόν. Είμαστε αήττητοι στα δύο τελευταία Copa America, έχουμε καλύτερους αριθμούς, αλλά δεν βλέπω πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά…», τόνισε ο τεχνικός της «σελεσάο».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου δήλωσε προ ημερών πως περιμένει τη Βραζιλία να νικήσει με 5-0, ωστόσο, ο Τίτε θέλησε να ρίξει τους τόνους: «Έχουμε μπροστά μας έναν πνευματικό μαραθώνιο. Το δικό μας παιχνίδι είναι διαφορετικό από το πώς το βλέπουν οι φίλαθλοι και ο Τύπος. Και σε ό,τι αφορά την προετοιμασία μας και στο κομμάτι της προπόνησης και στη συγκέντρωση. Κοιτάμε τις δικές μας προτεραιότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο τεχνικός της Βραζιλίας, τόνισε: «Είναι πολύ διαφορετικό ματς. Γεμάτο προκλήσεις και για τους δύο. Αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Το θέμα είναι να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Οσο για το πώς σκοπεύει να «εξουδετερώσει» τον Λιονέλ Μέσι, είπε: «Ξέρω, αλλά δεν σας… λέω. Σαν ομάδα, δεν εξουδετερώνουμε, απλώς μειώνουμε τις ενέργειες των αντιπάλων μας».

Η Βραζιλία θα παραταχθεί στον τελικό χωρίς τον τιμωρημένο Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον ανέτοιμο Άλεξ Σάντρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης