Ο φετινός Άγιαξ δεν έχει… ταβάνι, και αυτό το απέδειξε και πάλι, καθώς, μετά τις προκρίσεις σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους, έκανε στο Λονδίνο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τρομερά μωρά του «Αίαντα», χάρη σε τέρμα του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15′, επικράτησαν το βράδυ της Τρίτης με 1-0 της Τότεναμ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την ημιτελική φάση, που διεξήχθη στο νεότευκτο «Tottenham Hotspur Stadium», αποκτώντας έτσι το προβάδισμα για να πάρουν το εισιτήριο, που οδηγεί στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι «πετεινοί» έχουν να ανέβουν ένα… βουνό στη ρεβάνς της 8ης Μαΐου στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, όπου δεν θα έχουν τον Χάρι Κέιν σε ένα ακόμη ματς.

Αντίθετα στον επαναληπτικό με τον «Αίαντα» θα δώσει το «παρών» ο Σον (εξέτισε την ποινή του), η απουσία του οποίου ήταν τεράστια στην αποψινή (30/04) πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο μισάωρο του ματς ο Άγιαξ παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου σε άμυνα, τακτική, οργάνωση και εκτός του γρήγορου γκολ που πέτυχε στο 15′ με τον Φαν Ντε Μπέεκ, θα μπορούσε λίγα λεπτά αργότερα να σημειώσει και δεύτερο τέρμα με τον ίδιο παίκτη και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Στον αντίποδα, εκτός από μία κεφαλιά του Γιορέντε στο 26΄, που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, η Τότεναμ δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Ολλανδούς στο πρώτο ημίχρονο, οι οποίοι έκλειναν υποδειγματικά τους διαδρόμους προς την εστία του Ονάνα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Λονδίνου στάθηκε άτυχη, καθώς στο 31ο λεπτό ο Βερτόνχεν είχε μία άσχημη σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Τόμπι Αλντερβάιρελντ και τον τερματοφύλακα του Άγιαξ, με αποτέλεσμα να ματώσει στο πρόσωπο.

Ο αμυντικός των «σπιρουνιών» αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ζαλιζόταν, κι έτσι στο 39′ αντικαταστάθηκε από τον Σισοκό.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Τότεναμ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, είχε ένα σουτ του Άλι που μπλόκαρε ο Ονάνα, ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει το γκολ και, πλέον, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο Άμστερνταμ.

Μάλιστα ο Άγιαξ, ο οποίος αμύνθηκε εξαιρετικά ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 78΄ με τον Νέρες να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Λιορίς, στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.

Κίτρινες: Ταλιαφίκο, Φέλτμαν

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ (80΄ Φόιθ), Ρόουζ (80΄ Ντέιβις), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν (39΄ Σισοκό), Σάντσες, Γουανιάμα, Γιορέντε, Μόουρα, Έρικσεν, Αλι

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μπλιντ, Σένε (65΄ Μαζράουϊ), Ντε Γιονγκ, Ζίγιες (87΄ Χούντελααρ), Ταλιαφίκο

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης