«Άστραψε και βρόντηξε», για μία ακόμα φορά, εναντίον της ευρωπαϊκής Super League, την οποία υποστηρίζουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, της ECA (European Club Association).

«Στο 2020 και το 2021 τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και τώρα αυτό που όλοι θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αλλά γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ενότητα μπροστά σε αυτή την επαίσχυντη Super League» πρόσθεσε ο Τσεφερίν, υπογραμμίζοντας ότι «Ήταν μόνο ένα επεισόδιο, το οποίο δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρότυπο για το ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τη δυνατότητα εισαγωγής αλλαγών στο μοντέλο του οικονομικού Fair Play, το οποίο στοχεύει στον έλεγχο των δαπανών των συλλόγων με βάση το εισόδημά τους, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απέρριψε κατηγορηματικά την «ανεύθυνη συμπεριφορά», τονίζοντας ότι «πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο, κάνοντας την οικονομική λογοδοσία, ισχυρότερη, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Σχετικά δε με την πρόθεση της FIFA για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, επισήμανε: «Η αξία αυτής της διοργάνωσης είναι ακριβώς επειδή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια: κάθε άλλο θα την υποτιμούσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης