Η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του VAR για τη φάση νοκ-άουτ του Champions League αυτήν τη σεζόν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η UEFA επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει το video assistant referees αυτήν τη σεζόν, παρά τη χρήση της νέας τεχνολογίας στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας), αλλά και στο Μουντιάλ στη Ρωσία νωρίτερα εφέτος το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Τσέφεριν ανέφερε ότι μία έκθεση διαιτησίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να επιτρέψει στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA να αναθεωρήσει τη στάση της σε συνάντησή της, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

«Ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA, ο Ρομπέρτο Ροζέτι και η ομάδα του είναι πολύ καλοί. Υπάρχουν σημαντικά θέματα να δούμε» δήλωσε ο Τσέφεριν. «Περιμένω την έκθεση σε μία εβδομάδα ή μετά και έτσι τότε θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε, το αργότερο την επόμενη σεζόν».

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Ανδρέα Ανιέλι, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Τσέφεριν, πρόσθεσε: «Το αργότερο την επόμενη σεζόν σημαίνει επίσης ότι υπάρχει χώρος για εφαρμογή της νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης