Τα πλάνα τους για την ανακατασκευή του σταδίου «Βασιλιάς Μποντουέν» των Βρυξελλών ανακοίνωσαν από κοινού η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η ιδιωτική εταιρεία που διοργανώνει σε ετήσια βάση το μίτινγκ στίβου της σειράς Diamond League.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλυφθεί από δημόσιους πόρους και οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2022. Στο πλαίσιο της ανακατασκευής, η οποία κρίθηκε αναγκαία, καθώς το στάδιο δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, η χωρητικότητά του θα μειωθεί από 47.000 σε 40.000 θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στάδιο «Μποντουέν», το οποίο αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Βελγίου, εγκαινιάστηκε το 1930 και τότε ονομαζόταν «Στάδιο της Εκατονταετηρίδας».

Μετέπειτα μετονομάστηκε σε «Χέιζελ» και έγινε παγκόσμια γνωστό για τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1985, μεταξύ Γιουβέντους και Λίβερπουλ, που κόστισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Τη δεκαετία του 1990 ανακαινίστηκε ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2000, την οποία συνδιοργάνωσαν το Βέλγιο και η Ολλανδία, και πήρε τη σημερινή ονομασία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης