Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας της βελγικής Δικαιοσύνης για το κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του γνωστού Γάλλου μάνατζερ Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη σε μεταγραφές, συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην παράγοντας του βελγικού συλλόγου κατηγορείται πως μαζί με τον Ενροτό «φούσκωσαν» το κόστος της μεταγραφής του Μίτροβιτς (από την Άντερλεχτ στη Φούλαμ) από τα 14 στα 18 εκατ. ευρώ και έβαλαν στις τσέπες τους τη διαφορά!

Σύμφωνα με πηγές της γενικής εισαγγελίας, η έρευνα συνεχίζεται για απάτες, σχετικές με τις προμήθειες από μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και για «στημένους» αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, έπειτα από μία αναφορά της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά αυτή γινόταν λόγος για ενδείξεις ύποπτων οικονομικών συναλλαγών στο βελγικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για «ύποπτα» παιχνίδια κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης