Πριν από μία δεκαετία, ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Eντούτοις, η καριέρα του Ροναλντίνιο ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα να κινηθεί στη μετριότητα από τα 28 του και μετά, στο διάστημα δηλαδή που θεωρείται ως η καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία.

Έχουν γίνει πολλές εικασίες κι έχουν ειπωθεί άλλες τόσες απόψεις, σχετικά με τα αίτια της πτώσης του Βραζιλιάνου σταρ. Ο παλιός προπονητής του στην Ατλέτικο Μινέιρο, Λεβίρ Κούλπι, προσθέτει ακόμα μία, καταλογίζοντας στον Ροναλντίνιο έλειψη επαγγελματικής συνείδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι κρίμα που δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με τα δεδομένα ενός επαγγελματία αθλητή, αφού τα είχε κάνει όλα στην καριέρα του. Μπορώ να σας πω ότι μεγάλοι άσοι όπως ο Κακά, γνωρίζουν πώς να βοηθούν τον εαυτό τους.  Είναι καθαρά θέμα επαγγελματισμού» ανέφερε ο Βόλπι, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες επέτρεψε στον Ροναλντίνιο να συνεχίσει την καριέρα του στη μεξικανική Κερετάρο.

Οι δηλώσεις του προκαλούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 34χρονος Βραζιλιάνος οδήγησε την Ατλέτικο Μινέιρο στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ίσως γι΄αυτό ο πρώην προπονητής του θέλησε να μετριάσει τη βαρύτητα των λεγομένων του, προσθέτοντας: «Βέβαια, στην ομάδα μας (ο Ροναλντίνιο) τα πήγε αρκετά καλύτερα απ΄ότι σε πολλές άλλες. Αφησε το στίγμα του και θα τον θυμόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης