Η ιστορία επαναλήφθηκε: Όπως και το 2001, η Παραγουάη κέρδισε τη Βραζιλία στα πέναλτι, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa America, όπου θα βρει απέναντί της την Αργεντινή.

Οι παίκτες του Ντούνγκα μπήκαν με όρεξη, έβγαλαν ωραίους συνδυασμούς και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 15’. Ο Ντάνι Άλβες έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ρομπίνιο ολομόναχος στην περιοχή έκανε το 1-0 με το 28ό του γκολ στην 99η εμφάνισή του! Αυτή, όμως, έμελλε να είναι και η μοναδική επαφή παίκτη της Βραζιλίας στην περιοχή του Βιγιάρ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τυπικά γηπεδούχοι έδωσαν χώρο μόλις έκαναν το 1-0, με τους Ρομπίνιο και Φιρμίνο να πιέζουν ψηλά και τους υπόλοιπους να περιμένουν. Οι παίκτες του Ντίας δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα των Βραζιλιάνων και έπρεπε να φτάσουμε στο 34’ για να χάσουν την πρώτη ευκαιρία άξια αναφοράς, όταν ο Σάντα Κρους με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες του Ντούνγκα αρκέστηκαν στο 1-0, που έμεινε μέχρι το ημίχρονο, και στο τέλος το πλήρωσαν.

Το ματς ήταν πιο ανοιχτό στην επανάληψη, με τους Παραγουανούς να πιέζουν περισσότερο και τους Βραζιλιάνους να χάνουν τη σπίθα στην επίθεση. Ήταν, πλέον, εμφανές ποια ομάδα έπαιζε με περισσότερο πάθος και στο 56’ χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία, όταν η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Βαλδές. Στο 61’ ο Τζέφερσον έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Ντα Σίλβα και ήταν εμφανές ότι κάτι πήγαινε στραβά στην Σελεσάο.

Στο 70’ ήρθε το… μπλακ άουτ η Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος έκανε καθαρό χέρι στην περιοχή και καταδίκασε την ομάδα του. Ο διαιτητής Κούνια δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο πριν δείξει την άσπρη βούλα και ο Γκονσάλες κάνει το 1-1 στο 72’! Ο ρυθμός ανέβηκε, η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω, όμως οι ευκαιρίες μέχρι το τέλος ήταν λιγοστές. Γκονσάλες (80’), Κουτίνιο (82’) και Ντάνι Άλβες (83’) απείλησαν χωρίς επιτυχία, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, ο Ριμπέιρο αστόχησε πρώτος, στέλνοντας την μπάλα άουτ, κάτι που για την Βραζιλία έκανε και ο Ντάγκλας Κόστα. Ο μοναδικός που αστόχησε για την Παραγουάη ήταν ο Σάντα Κρους, με τον Γκονσάλες να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι, να νικάει και πάλι τον Τζέφερσον και να στέλνει την ομάδα του στα ημιτελικά!

Βραζιλία (Ντούνγκα): Τζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Γουίλιαν (60′ Ντάγκλας Κόστα), Κουτίνιο, Φιρμίνο (69′ Ταρντέλι), Ρομπίνιο (87′ Ριμπέιρο)

Παραγουάη (Ραμόν Ντίας): Βιγιάρ, Βαλδές, Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Πίρις, Γκονσάλες, Β. Κάσερες, Αράντα (77′ Μαρτίνες), Μπενίτες (84′ Ρομέρο), Βαλδές (74′ Μπομπαντίγια), Σάντα Κρους

Πηγή: gazzetta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης