Βραζιλία: Ελεύθερος για να πολεμήσει τις κατηγορίες ο γιος του Πελέ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 11:06
Βραζιλία: Ελεύθερος για να πολεμήσει τις κατηγορίες ο γιος του Πελέ
Δικαστήριο της Βραζιλίας απεφάνθη ότι ο γιος του Πελέ θα πρέπει να απελευθερωθεί από τη φυλακή, προκειμένου να μπορέσει να καταπολεμήσει καλύτερα μια σχεδόν 13ετή ποινή κάθειρξης που συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Έντσον Τσόλμπι ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Εντίνιο, παραδόθηκε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα για να εκτίσει ποινή που μειώθηκε από 33 χρόνια σε 12 έτη και 10 μήνες. Ένας δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την απελευθέρωσή του την Τετάρτη, αν και ο δικηγόρος του Εντίνιο δήλωσε ότι πιθανότατα αυτό θα συμβεί σήμερα.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Σάντος, Εντίνιο, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος το 2005, αλλά από τότε έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Ο ίδιος τις αρνείται και έχει ορκιστεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για να «καθαρίσει» το όνομά του. Ο γιος του σπουδαίου Βραζιλιάνου συνελήφθη τον Ιούλιο του 2013 και παρέμεινε για έξι μήνες στη φυλακή, μέχρι που ένας δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του για αναμονή μέχρι την απόφαση για την έφεση. Να σημειωθεί ότι παραδέχθηκε ότι είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά, μόνο ως χρήστης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 13:04