Ο 90χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Μάριο Ζαγκάλο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν για 12 ημέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού, με τον Πελέ να είναι ο πρώτος που του έστειλε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

«Μετά από δύσκολες μέρες, επέστρεψα στο 113%. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας» έγραψε ο Ζαγκάλο στο Instagram, ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης και μετά ως προπονητής, του οποίου το 13 ήταν πάντα ο τυχερός αριθμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πηγή στο νοσοκομείο “Barra d’Or” στο Ρίο ντε Τζανέιρο επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) την έξοδό του από το νοσοκομείο. Ο Ζαγκάλο είχε εισαχθεί στην εντατική στις 26 Ιουλίου.

Η ανάρτηση, με μια φωτογραφία του να σηκώνει τους αντίχειρες σε αναπηρικό καροτσάκι, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και μηνύματα από τον Πελέ και τον Μπεμπέτο.

«Ευχές για υγεία, φίλε μου» έγραψε ο Πελέ, ο οποίος έπαιξε πλάι στον Ζαγκάλο στους παγκόσμιους τίτλους του 1958 και του 1962 και κατόπιν υπό τις… διαταγές του το 1970.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είθε ο Θεός να σε έχει πάντα καλά» έγραψε ο Μπεμπέτο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός που κατέκτησε με την εθνική Βραζιλίας το τρόπαιο στο Μουντιάλ του 1994.

Ο Ζαγκάλο ήταν ο πρώτος που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1958 και 1962) και στη συνέχεια ως προπονητής (1970), πολύ πριν από τον Γερμανό Φραντς Μπεκενμπάουερ (1974 και 1990) και τον Γάλλο Ντιντιέ Ντεσάμπ (1998 και 2018).

Είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός που έχει συμμετάσχει σε πέντε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκ των οποίων έχασε μόνο τον έναν, από τη Γαλλία, το 1998, ως προπονητής. Το 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν βοηθός του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης