Ο αστέρας των Σικάγο Μπουλς, Τζίμι Μπάτλερ, έγινε ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε τουλάχιστον 50 πόντους σε έναν αγώνα (52 στη νίκη επί της Σάρλοτ), καθώς το ΝΒΑ οδεύει προς ακόμη ένα ρεκόρ.

Ο άσος των Μπουλς έγινε ο όγδοος παίκτης στο εφετινό πρωτάθλημα με 50+ πόντους ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ. Ο Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον) σημείωσε 53 πριν από δύο ημέρες, ενώ οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι), Αϊζέια Τόμας (Βοστώνη), Ντεμάρκους Κάζινς (Σακραμέντο), Τζον Ουόλ (Ουάσινγκτον), Άντονι Ντέιβις (Νέα Ορλεάνη) και Κλέι Τόμπσον (Γκόλντεν Στέιτ) αποτελούν τους υπόλοιπους εφετινούς 50άρηδες. Μάλιστα, ο Τόμπσον πέτυχε 60 πόντους σε μόλις 29 λεπτά (στη νίκη επί της Ιντιάνα με 142-106), γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντικό έχει γίνει το τρίποντο στο σύγχρονο ΝΒΑ, αλλά και την εξέλιξη των παικτών στον συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι πολύ πιθανό να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που θα τελειώσει την κανονική περίοδο με μέσους όρους τριπλ νταμπλ, κάτι που έχει καταφέρει μονάχα ο Όσκαρ Ρόμπερτσον τη σεζόν 1961-62 με τη φανέλα των Σινσινάτι Ρόγιαλς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης