Απίστευτη τροπή πήρε η αναμέτρηση στο Βελιγράδι ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, για τον 9ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 η οποία άλλωστε είχε χαρακτηριστεί ως παιχνίδι υψίστου κινδύνου από τη FIFA, λόγω των πολιτικών διαφορών των δυο χωρών, με κύριο θέμα την περιοχή του Κοσόβου.

Στο 41ο λεπτό (0-0 το σκορ έως τότε), τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με κρεμασμένη «σημαία» της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» (σ.σ.: περιελάμβανε μεταξύ άλλων την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα), που οραματίζονται οι εθνικιστές της γειτονικής χώρας, εμφανίστηκε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έφτασε αυτό αρκετά χαμηλά, ο παίκτης των «πλάβι», Στέφαν Μίτροβιτς έπιασε τη «σημαία» και την κατέβασε, ωστόσο αυτή η ενέργεια εξόργισε τους παίκτες της Αλβανίας που «όρμηξαν» κατά πάνω του.

Ακολούθησε γενική σύρραξη, η οποία οδήγησε τον διαιτητή, Μάρτιν Άτκινσον, να διακόψει την αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ένταση επεκτάθηκε και στις εξέδρες, όπου οι Σέρβοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να μετατραπεί σε… ρινγκ ο αγωνιστικός χώρος.

Συνελήφθη ο αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον Όλσι Ράμα, αδερφό του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ως υπεύθυνο για το επεισόδιο με τη «σημαία» της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας», που στάθηκε αφορμή για να διακοπεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλσι Ράμα συνελήφθη στην εξέδρα των επισήμων, όπου καθόταν αντιπροσωπεία από την Αλβανία, καθώς η αστυνομία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, έχει βάσιμες υποψίες ότι αυτός βρίσκεται πίσω από το εν λόγω επεισόδιο.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης