Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ γνωστοποίησε την Παρασκευή (26/6) την απόφασή της για τη ματαίωση του φάιναλ φορ στο Champions League των γυναικών, λόγω του κορωνοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η EHF αναφέρει πως «μετά από τη συνεχή και προσεκτική ανάλυση της υγειονομικής κατάστασης παγκοσμίως και ενώ υπογραμμίζει ότι η υγεία και ασφάλεια των ομάδων και των παικτών έχει την υψηλότερη προτεραιότητα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοινώνει σήμερα ότι το φάιναλ φορ του Champions League των γυναικών για το 2020 θα ματαιωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φάιναλ φορ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη, ενώ στη διάρκειά του θα πραγματοποιούνταν και οι προημιτελικοί της διοργάνωσης, οι οποίοι είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Όμως, μετά τη ματαίωση του φάιναλ φορ, δεν θα τελεστούν ούτε οι αναμετρήσεις για τους «8» της διοργάνωσης. Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε η εκτελεστική επιτροπή της EHF, η οποία συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της EHF, η απόφαση ματαίωσης του φάιναλ φορ και των προημιτελικών του Champions League γυναικών δεν επηρεάζει την έναρξη της σεζόν 2020-2021. Έτσι, ο α΄ γύρος παραμένει προγραμματισμένος για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στη Βιέννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης