Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίφθηκε η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στον ισπανικό σύλλογο για δύο διαδοχικές περιόδους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για παράβαση των κανόνων στις διεθνείς μεταγραφές παικτών κάτω των 18 ετών, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, καθώς και το καλοκαίρι του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι απέρριψε την έφεση της Μπαρτσελόνα κατά του προστίμου 450.000 ελβετικών φράγκων που της είχε επιβληθεί και έδωσε στον ισπανικό σύλλογο προθεσμία 90 ημερών, προκειμένου να τακτοποιήσει την κατάσταση με όλους τους ανήλικους παίκτες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα είχε αρχικά επιβληθεί τον Απρίλιο και θα αφορούσε την τρέχουσα περίοδο, καθώς και αυτήν του Ιανουαρίου. Όμως, ο καταλανικός σύλλογος κατέθεσε έφεση τον ίδιο μήνα και πέτυχε την (προσωρινή) άρση της απαγόρευσης μεταγραφών μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ουρουγουανό επιθετικό, Λουίς Σουάρες, τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό, Τόμας Βερμέλεν, τον Γάλλο σέντερ μπακ, Ζερεμί Ματιέ, και τον Κροάτη μέσο, Ιβάν Ράκιτιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η FIFA ανακοίνωσε ότι απέρριψε και την έφεση που είχε καταθέσει η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) εναντίον του προστίμου 500.000 ελβετικών φράγκων που της είχε επιβληθεί, ενώ πλέον η RFEF καλείται να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της αναφορικά με τις μεταγραφές ανήλικων παικτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης