Την απόφασή του να αποσυρθεί από τα γήπεδα στο τέλος της σεζόν, βάζοντας επίλογο στη σπουδαία του καριέρα, ανακοίνωσε ο Τσάβι.

Ο 39χρονος Ισπανός μέσος, ο οποίος μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και, μετά την αποχώρησή του από τους Καταλανούς, μεταπήδησε στην Αλ Σαντ, σε συνέντευξη σε ΜΜΕ του Κατάρ, τόνισε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, κάνοντας στροφή στην προπονητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον ως προπονητής», ανέφερε αρχικά ο Τσάβι προσθέτοντας:

«Ήταν προνόμιο να παίζω ποδόσφαιρο ως τα 39 μου. Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως παίκτης. Η φιλοσοφία μου ως προπονητής αντικατοπτρίζει το στυλ που εξελίχθηκε για πολλά χρόνια υπό την επιρροή του Κρόιφ και της Μασία.

Λατρεύω τις ομάδες που παίρνουν την πρωτοβουλία, που παίζουν επιθετικά και θέλουν να μας επιστρέψουν την έννοια αυτού που αγαπήσαμε από παιδιά: του ποδοσφαίρου κατοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσάβι έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Αλ Σαντ στο Champions League της Ασίας και στο Κύπελλο του Κατάρ και μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα αφοσιωθεί στο νέο του ρόλο στην προπονητική.

Στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (505 συμμετοχές-58 γκολ) ο Τσάβι κατέκτησε τέσσερις φορές το Champions League, οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο EURO κι ένα Μουντιάλ στις 133 (13 γκολ) εμφανίσεις του με τους «φούριας ρόχας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης