Την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της φετινής σεζόν ανακοίνωσε ο Κάρλες Πουγιόλ.

Ο μεγάλος αρχηγός των Καταλανών σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τρίτη γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη απόφασή του, τονίζοντας ότι οι τελευταίοι του τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν πλέον να αγωνίζεται στο επίπεδο που επιθυμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, όπως επισήμανε, κατόπιν δικής του επιθυμίας το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ισπανίας, διάρκειας μέχρι το 2016 θα διακοπεί τον Ιούνιο, με τον ίδιο να αποχωρεί από την ομάδα της καρδιάς του μετά από 15 χρόνια.

Εντούτοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χαλκέντερος αμυντικός δεν θα αποσυρθεί και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού όπως τόνισε τις τελικές του αποφάσεις για το μέλλον του θα τις πάρει το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι φεύγω απ’ την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Έπειτα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο, δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά τις 30 Ιουνίου. Τότε θέλω να ξεκουραστώ και να σκεφτώ και θα αποφασίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός διεθνής αμυντικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πουγιόλ αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα από το 1999, ενώ από τον Αύγουστο του 2004 φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο 35χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί σε πάνω από 400 επίσημους αγώνες με την ομάδα της Βαρκελώνης, κερδίζοντας 18 μεγάλους τίτλους, με πιο σημαντικούς τα πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία Champions League.

Με την Εθνική Ισπανίας έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 100 αγώνες και ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης