Με δύο εντυπωσιακές αναμετρήσεις ξεκίνησε η φάση των «16» του Champions League. Στο Παρίσι η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 4-0 τη Μπαρτσελόνα και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενώ στη Λισαβόνα η Μπενφίκα επικράτησε 1-0 της Ντόρτμουντ, με τον Κώστα Μήτρογλου να σημειώνει το γκολ.

Στη Γαλλία η Παρί πήρε ρόλο πρωταγωνίστριας και έφτασε σε σκορ πρόκρισης απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Στο 18’ ο Ντι Μαρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, στο 34′ ήταν η σειρά του Ντράξλερ να νικηθεί από τον Τερ Στέγκεν, ενώ ο Ντι Μαρία και πάλι στο 55’ σημείωσε το 3-0. Το θρίαμβο των Παριζιάνων ολοκλήρωσε στο 72’ ι Καβάνι, που γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 29α γενέθλιά του. Η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι στο 84’ με τον Ουμτιτί και έτσι έμεινε στο… μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πορτογαλία πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε στο 49’ το γκολ που χάρισε τη νίκη στην Μπενφίκα, απέναντι στην Ντόρτουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Στο 58’ ο Φέισα έκανε χέρι και ο Ριτσόλι έδειξε το σημείο του πέναλτι, όμως ο Έντερσον μπλόκαρε την εκτέλεση του Ομπαμεγιάνγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 4-0 (COSMOTE SPORT 2)

Γκολ: 18′, 55′ Ντι Μαρία, 40′ Ντράξλερ, 72′ Καβάνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ραμπιό – Αντρέ Γκόμες, Μπουσκέτς, Ραφίνια

Κόκκινες κάρτες:


Παρί Σεν Ζερμέν:
Τραπ, Κουρζάβα, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Μενιέ, Ραμπιό, Βεράτι (70′ Ενκουνκού), Ματουιντί, Ντράξλερ (86′ Παστόρε), Ντι Μαρία (61′ Λούκας), Καβάνι.

Μπαρτσελόνα:
Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Μπουσκέτς, Ινιέστα (73′ Ράκιτιτς), Αντρέ Γκόμες (58′ Ραφίνια), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπενφίκα – Ντόρτμουντ 1-0 (COSMOTE SPORT 1)

Γκολ: 49′ Μήτρογλου
58′ έχασε πέναλτι ο Ομπαμεγιάνγκ

Κίτρινες κάρτες: Φέισα – Σμέλτζερ, Πούλισιτς, Μπάρτρα

Κόκκινες κάρτες:


Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια):
Έντερσον, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Σεμέδο, Φέισα, Πίτσι, Καρίγιο (46′ Αουγκούστο), Σάλβιο, Μήτρογλου (76′ Ραούλ Χιμένες), Ράφα Σίλβα (67′ Σέρβι).

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ):
Μπούρκι, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Ντουρμ, Ντεμπελέ, Βάιγκλ, Γκερέιρο (82′ Κάστρο), Ρόις (82′ Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ (62′ Σούρλε).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης