Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή λίστας των παικτών από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Η έκθεση αυτή, ανέλυσε την απόδοση των ποδοσφαιριστών, που έχουν παίξει τουλάχιστον 1.800 λεπτά κατά τη διάρκεια της σεζόν (1.440 για τη Γερμανία). Ο Λιονέλ Μέσι με βαθμολογία 92,2, βρίσκεται μπροστά από Νταβίντ Σίλβα (91,69) και Πάουλο Ντιμπάλα (91.37). Έξι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι στις δέκα πρώτες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατατάσσεται στην κορυφή από την Bundesliga (10ος συνολικά), ενώ ο Εντινσον Καβάνι είναι επικεφαλής της κατάταξης της γαλλικής Ligue 1 (21ος συνολικά). Ανά θέση, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι ο Μαρκ -Αντρέ τερ Στέγκεν (48ος) για τους τερματοφύλακες, ο Νικολά Οταμέντι (5ος) για τους αμυντικούς, ο Νταβίντ Σίλβα για τους μέσους και ο Λιονέλ Μέσι για τους επιθετικούς.

Η αγγλική Premier League είναι το τουρνουά που αντιπροσωπεύεται περισσότερο στις πρώτες 100 θέσεις (30 ποδοσφαιριστές), ενώ η Μπάγερν είναι η ομάδα με την πιο μεγάλη εκπροσώπηση (11 παίκτες). Συνολικά, 26 ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας στην λίστα των 100.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης