Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του καταλανικού συλλόγου, στις προσεχείς εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (27/11), ο διευθυντής της καμπάνιας του, Λουίς Καράσκο.

«Επτά υποψήφιοι, ένας πρόεδρος. Αν θέλετε η Μπαρτσελόνα να γίνει μεγάλη ξανά, ο Λαπόρτα έρχεται με τη δύναμη και την πίστη της ιστορίας μας. Το να ηγούμαι της εκστρατείας του αποτελεί προνόμιο. Εάν αγαπάτε τη “Μπάρτσα”, ακολουθήστε τον» έγραψε στο Twitter ο Καράσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μήνυμα, επιβεβαίωσε πλέον ότι ο Λαπόρτα θέλει να επιστρέψει στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, θέση την οποία κατείχε από το 2003 έως το 2010 και μάλιστα σχεδιάζει να παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητά του, το πρωί της Δευτέρας (30/11) στη Βαρκελώνη.

Υπό την προεδρία του Λαπόρτα, οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν 12 μεγάλους τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο Champions Champions (2006, 2009) και τέσσερα ισπανικά πρωταθλήματα (2005, 2006, 2009, 2010).

Ο Καταλανός -δικηγόρος στο επάγγελμα- είναι ο 8ος υποψήφιος για την προεδρία της Μπαρτσελόνα μετά την παραίτηση του Μπαρτομέου. Στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκεται και το όνομα του Τόνι Φρέισα, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ, Εμιλ Ρούσο και Τσάβι Βιλαχοάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτεροι υποψήφιοι είναι οι Τζόρντι Φαρέ (ηγήθηκε της εκστρατείας, για την πρόταση μομφής εναντίον του Μπαρτομέου), Λουίς Φερνάντεζ Αλά και Περέ Ριέρα.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης