Η Μπιλμπάο κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ επικρατώντας 3-2 της Μπαρτσελόνα, με τους Βάσκους να κάνουν την ανατροπή. Αρχικά έστειλαν το ματς στην παράταση και κατέκτησαν το τρόπαιο με τρομερό γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 94′.

Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 40’ με τον Γκριεζμάν, όμως οι Βάσκοι απάντησαν με τον Ντε Μάρκος να ισοφαρίζει δύο λεπτά μετά. Στο 77’ ο Γκριεζμάν σκόραρε εκ νέου και έδωσε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του. Η απάντηση όμως ήρθε στο 90’, όταν ο Βιγιαλίμπρε βρήκε δίχτυα από νέα σέντρα του Μουνιαΐν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Μαρθελίνο, οι Βάσκοι σημείωσαν ένα τρομερό γκολ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στην παράταση και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Στο τέλος του τελικού ο Μέσι, που ήταν φανερά ανέτοιμος, είδε την κόκκινη κάρτα στο 118’ λόγω χτυπήματος εκτός φάσης στον Βιγιαλίμπρε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Λανγκλέ (105′ Τρινκάο), Αραούχο, Ντεστ (46′ Μινγκέθα), Πέδρι (88′ Πιάνιτς), Μπούσκετς (97′ Πουτς), Ντε Γιόνγκ, Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ (88′ Μπρέθγουεϊτ)

Μπιλμπάο: Σιμόν, Κάπα (81′ Μπερενγκέρ(, Γεράι Άλβαρες, Ίνιγκο Μαρτίνεθ (95′ Νούνιες), Μπαλενθιάγα (83′ Λέκουε), Ντε Μάρκος, Γκαρσία (83′ Βιγιαλίμπρε), Βενσεδόρ (81′ Βέσγκα), Μουνιαΐν, Γουίλιαμς (105′ Μορσίγιο), Ραούλ Γκαρσία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης