Το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα κατά την αγωνιστική περίοδο 2023-24, προκειμένου να επιταχυνθούν τα έργα ανακατασκευής του «Καμπ Νου», όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, και η δήμαρχος της πόλης, Άντα Κολάου.

Το σχέδιο «Espai Barça», που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των «μπλαουγκράνα», εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ μέσω δανεισμού, εκ των οποίων τα 900 εκατ. αφορούν το «Καμπ Νου» και τα 420 εκατ. το κλειστό γήπεδο «Παλάου Μπλαουγκράνα», έδρα των ομάδων μπάσκετ και χάντμπολ της Μπαρτσελόνα, ενώ περίπου 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ανακαίνιση του γηπέδου «Γιόχαν Κρόιφ», όπου αγωνίζεται η Β΄ ομάδα του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν τον προσεχή Ιούνιο και, σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν, θα περιοριστούν στα δύο πρώτα επίπεδα των εξεδρών και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με τον Ζοάν Λαπόρτα να διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεάσουν ουσιαστικά τη χωρητικότητα του «Καμπ Νου». Ο κυριότερος όγκος των έργων προβλέπεται να γίνει την περίοδο 2023-24, διάστημα κατά το οποίο η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να μετακομίσει στο στάδιο «Λουίς Κομπανίς», στο λόφο του Μοντζουίκ, όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992. Η επιστροφή της καταλανικής ομάδας στη φυσική της έδρα, τη σεζόν 2024-25, θα γίνει με μειωμένη χωρητικότητα (περίπου στο μισό), ενώ τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή ενός της περιόδου 2025-26.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης