Με την ημέρα των κρίσιμων εκλογών στην Μπαρτσελόνα να πλησιάζει, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και φαβορί των φετινών αρχαιρεσιών, Ζοάν Λαπόρτα, παρουσίασε το πλάνο του για τον αγωνιστικό σχεδιασμό των Καταλανών. Σε αντίθεση με όσα περίμεναν πολλοί, ο 59χρονος δικηγόρος δεν έκανε αναφορά σε ονόματα, είχε όμως στο πλευρό του ανθρώπους με τους οποίους προφανώς σκοπεύει να συνεργαστεί, σε περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία του συλλόγου.

Μεταξύ αυτών, ο πρώην διευθυντής της Βαλένθια, Ματέο Αλεμάνι, και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα Αλεσάνκο, Σέρτζι Μπαρχουάν και Βίκτορ Βαλντές, ενώ μέσω βιντεομηνυμάτων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Λαπόρτα οι άλλοτε άσοι της ομάδας Σαμουέλ Ετό, Ντέκο και Ράφα Μαρκές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στο πάνελ του Μεξικανού Άλμπερτ Μπεναΐγες, επί σειρά ετών προπονητή στη «Μασία», ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν στο πλευρό ενός άλλου υποψηφίου προέδρου της Μπαρτσελόνα, του Βίκτορ Φοντ.

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της παραμονής του Λιονέλ Μέσι, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, ο Λαπόρτα δήλωσε ότι «για να μείνει, πρέπει να πειστεί ότι η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να κερδίζει. Νομίζω ότι ένα από τα “κλειδιά” για την παραμονή του είναι να αισθανθεί πάλι ότι τον αγαπούν. Θέλουμε να τον δούμε ξανά να χαμογελά».

Ο Λαπόρτα δεν πήρε ξεκάθαρη θέση ούτε για το θέμα του προπονητή, υπερασπίστηκε όμως τον Ρόναλντ Κούμαν για τις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής (21/2) με την Κάντιθ. «Κάποιες φορές ο προπονητής πρέπει να προκαλεί τους παίκτες. Μετά από ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Κάντιθ, κατέφυγε σε αυτή τη λύση και χθες (σ.σ. στο εξ αναβολής ματς με την Έλτσε) νομίζω ότι είδαμε ένα καλό παιχνίδι από την Μπάρτσα. Νομίζω ότι ο Κούμαν ήθελε να δώσει κίνητρο στους παίκτες», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος των «μπλαουγκράνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης