Στην πολυαναμενόμενη συνέντευξή του στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό «La Sexta» ο Λιονέλ Μέσι άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του.

Ο Αργεντινός αστέρας τόνισε ότι τον δένει με την Μπαρτσελόνα «μία σχέση αγάπης», ωστόσο επισήμανε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα» ή θα επιλέξει να αποχωρήσει από το… σπίτι του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των Καταλανών δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για την αγαπημένη του ομάδα, δεδομένων της οικονομικής κατάστασής της, ενώ έσταξε… χολή για τον απερχόμενο πρόεδρο του συλλόγου, τον Μπαρτομέου, τονίζοντας ότι τον εξαπάτησε.

Ο Μέσι μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον θάνατο του Μαραντόνα, ενώ υπογράμμισε ότι για τον ίδιο «είναι όνειρο να ζήσω και να παίξω στις ΗΠΑ».

Αναλυτικά, ο «Λέο» μίλησε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-το αίτημα που έκανε για να φύγει: «Πολλές φορές είχα πει στον πρόεδρο πως θέλω να φύγω. Με το φαξ που έστειλα το έκανα και επίσημα και έδειξα πως το εννοούσα. Ένιωσα πως έκλεισε ένας κύκλος και πως ήθελα μια αλλαγή. Ήθελα να ξεφύγω από όλο αυτό. Ήξερα πως θα ήταν μια μεταβατική σεζόν, με νέα παιδιά. Ήθελα να συνεχίσω να διεκδικώ το πρωτάθλημα και το Champions League. Ήθελα να φύγω και να το κάνω με τον σωστό τρόπο. Ο πρόεδρος άρχισε να κάνει διαρροές για να με παρουσιάσει σαν τον κακό της ιστορίας. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, είναι δύσκολο να φύγεις από την ομάδα της ζωής σου. Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερη πόλη από αυτή, η οικογένειά μου δεν ήθελε να φύγει».

-τη σχέση του με τον Μπαρτομέου: «Με εξαπάτησε πολλές φορές σε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο ένα συμβάν. Οι δικηγόροι μου είχαν πει πως αν πήγαινα σε δίκη θα δικαιωνόμουν και θα έφευγα. Τελικά το θέμα λύθηκε εξωδικαστικά και παρέμεινα».

-τη σχέση του με την Μπαρτσελόνα: «Αγαπώ την Μπαρτσελόνα, μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα κι αυτή την πόλη. Έχω ζήσει σε αυτήν περισσότερο από ό,τι στην πατρίδα μου. Αυτό το κλαμπ μού πρόσφερε τα πάντα, με διαμόρφωσε σαν παίκτη και άνθρωπο. Τώρα περνά μια δύσκολη περίοδο, όλα γύρω από την ομάδα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι άσχημα και θα είναι δύσκολο να επιστρέψει εκεί που ήταν. Με την Μπαρτσελόνα έχουμε μια σχέση αγάπης από μικρή ηλικία. Όπως κι αν τελειώσει το θέμα, δεν πρέπει να στιγματίσει όσα ζήσαμε μαζί».

-το μέλλον του: «Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο ως το τέλος της σεζόν. Θα περιμένω μέχρι τότε και μένω αφοσιωμένος στο πώς θα διεκδικήσουμε τίτλους και τίποτε άλλο. Ξέρω πως αρκετός κόσμος ακόμη με αγαπά και θέλει να παραμείνω. Ξέρω όμως πως μετά από όσα έγιναν υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέφτονται έτσι. Δεν ξέρω αν θα μείνω ή αν θα φύγω, αλλά αν φύγω θέλω να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Αν φύγω, θα ήθελα να επιστρέψω και να μείνω στη Βαρκελώνη και να δουλέψω στο κλαμπ. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιονδήποτε παίκτη. Ελπίζω ο πρόεδρος που θα εκλεγεί να τα πάει καλά».

-την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες: «Είχα αποφασίσει να ζητήσω να φύγω πριν αποχωρήσει εκείνος. Είναι τρελό, έφυγε ένας παίκτης βασικός που είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και πήγε δωρεάν σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς».

-τη σχέση του με τον Γκριεζμάν: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η σχέση μας είναι καλή. Πίνουμε και καφέ μαζί, δεν υπάρχει τίποτα».

-τις κατηγορίες πως κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια: «Λένε πως ο Μέσι ελέγχει τα πάντα στα αποδυτήρια και αυτό με ενοχλεί. Κάποιοι το πιστεύουν, γιατί αποδέχονται όλα όσα μπορεί να ακούσουν ή να διαβάσουν στα ΜΜΕ».

-τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα: «Δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός υποψηφίου. Όποιος κι αν εκλεγεί, θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Ελπίζω να τα καταφέρει και να επαναφέρει το κλαμπ εκεί που του αξίζει, γιατί σήμερα δεν είναι εκεί. Θα είναι δύσκολο να έρθουν μεγάλοι παίκτες, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Πώς να πληρώσεις την Παρί για να φέρεις τον Νεϊμάρ;».

-τον Πεπ Γκουαρντιόλα: «Με τον Γκουαρντιόλα μιλάμε για το πώς μας πάνε τα πράγματα, αλλά όχι για το αν θα ξαναβρεθούμε μαζί. Για εμένα, ο Γκουαρντιόλα είναι ο καλύτερος. Μου προκαλούσε εντύπωση πώς προετοίμαζε τα παιχνίδια, μου έλεγε πώς έπρεπε να επιτίθεμαι για να τους νικάω. Είχα την «ατυχία» να έχω λίγο τον Γκουαρντιόλα και τον Λουίς Ενρίκε μετά. Σκεφτόμουν ότι με τον Πεπ τα ήξερα όλα, αλλά ο Λουίς Ενρίκε μου έμαθε ακόμα περισσότερα».

-την προσωπική ζωή του: «Η ζωή μου είναι πολύ φυσιολογική, θα έλεγε κανείς ακόμη και… βαρετή. Κάποιες φορές θα ήθελα να μην ήμουν γνωστός, να μπορώ να πάω στο σούπερ μάρκετ, στο σινεμά, σε ένα εστιατόριο, χωρίς να έχω πάνω μου 300 μάτια σε ό,τι κάνω. Είμαι προνομιούχος, αλλά κάποιες φορές θα ήθελα να περνώ απαρατήρητος».

-το σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Μοιάζει σαν να παίζουμε για να εκπληρώνονται τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Δεν σκέφτεται κανένας τους αθλητές. Παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη, σκεφτόμαστε περισσότερο τα χρήματα παρά το άθλημα».

-τον θάνατο του Μαραντόνα: «Το έμαθα από τον πατέρα μου. Ήταν τρελό, κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν το πίστευε. Ήταν κάτι τραγικό. Άξιζε όλες τις τιμές που του έγιναν».

-το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα σχετικά με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι να γίνω προπονητής. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε αυτόν τον ρόλο. Θα μου άρεσε όμως να γίνω αθλητικός διευθυντής και να φέρνω τους παίκτες που θέλω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης