Η Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση να ενταχθεί σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την ονομασία European Super League, μια κίνηση που θα εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον του συλλόγου, όπως δήλωσε ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου μετά την χθεσινή παραίτησή του από την προεδρία του συλλόγου.

Ο Μπαρτομέου και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των «μπλαουγκράνα» υπέβαλαν την παραίτησή τους ενόψει της πρότασης μομφής εναντίον του 57χρονου Καταλανού, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία μέσα στον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την ένταξη στην European Super League θα πρέπει να επικυρωθεί από τα μέλη της Μπαρτσελόνα.

«Μπορώ να ανακοινώσω κάποια εξαιρετικά νέα» δήλωσε ο Μπαρτομέου και συμπλήρωσε: «(Τη Δευτέρα) το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε μια μελλοντική European Super League, ένα πρότζεκτ που προωθούν οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα του Sky News ανέφερε ότι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστηρίζουν το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας, στην οποία θα συμμετέχουν μέχρι 18 σύλλογοι από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, και πως αναζητούνταν 6 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απάντησή του, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, τόνισε ότι τα σχόλια του Μπαρτομέου επιβεβαίωσαν την «άγνοιά» του για την ποδοσφαιρική βιομηχανία και περιέγραψε τη European Super League ως «μια αδύναμη διοργάνωση που υπάρχει μόνο στη φαντασία».

Επίσης, ο επικεφαλής της ισπανικής λίγκας έγραψε σε σχόλιό του στο Twitter: «Λυπηρό τέλος για έναν πρόεδρο με επιτυχίες και πολλά λάθη το τελευταίο διάστημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης