Τα οικονομικά «απόνερα» από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να «πλημμυρίζουν» τα… λογιστήρια και των μεγαλύτερων κλαμπ της υφηλίου, με πρώτη τη Μπαρτσελόνα, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε μετά από έκτακτο συμβούλιο της Πέμπτης (26/03), πως ξεκινά διαδικασίες περικοπών τόσο προς τους επαγγελματίες αθλητές της, όσο και προς το υπαλληλικό προσωπικό του συλλόγου!

Αμέσως μετά την πολύωρη συνεδρίαση των μελών της διοίκησης και των διευθυντών, οι «μπλαουγκράνα» (που ήρθαν σε διαφωνία τις προηγούμενες ημέρες με τους παίκτες τους, για το ενδεχόμενο μειώσεων λόγω της κρίσης από την έξαρση του ιού COVID-19) σε επίσημη ανακοίνωσή τους, τόνισαν πως προχωρούν στο συγκεκριμένο πλάνο μείωσης των δαπανών. Αρχικά για τους αθλητές -ξεκινώντας από την ποδοσφαιρική ομάδα και μετά σε όλα τα επαγγελματικά τμήματα- κι ακολούθως για τους απλούς υπαλλήλους, αλλά και τα διοικητικά στελέχη της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογράμμισε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα «…το κλαμπ χρειάζεται να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να προσαρμοστούν όλοι οι εργαζόμενοί του, στις νέες, πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε».

Οι φάκελοι με το πλάνο περικοπών (το οποίο επί του παρόντος δεν έχει διαρρεύσει με λεπτομέρειες, ως προς τα ποσοστά των περιστολών που θα αξιώσει η «Μπάρτσα» από τους εργαζόμενους και τους παίκτες της), θα «…υποβληθεί προς έλεγχο στο τμήμα εργασίας των καταλανικών αρχών, μόλις ο σύλλογος μοιραστεί με όλο το αθλητικό και μη, προσωπικό του, όλες τις πτυχές του και το πεδίο εφαρμογής του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ, το ύψος των περικοπών δείχνει ακόμη ανοικτό σε… διαπραγμάτευση, με την ομάδα να επισημαίνει πως «…όλα όσα έχουν αποφασίσει, θα εφαρμοστούν με σεβασμό στους επίσημους, κανονισμούς εργασίας και βάσει των κριτηρίων αναλογικότητας και δικαιοσύνης, με μοναδικό στόχο να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο προηγούμενο επίπεδο, το συντομότερο δυνατόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης