Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 15:04
Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής θα βρεθεί το προσεχές διάστημα ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς η πρωτοβουλία για την «εκθρόνισή» του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών από μέλη του συλλόγου.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Ζόρντι Φαρέ, κατατέθηκαν συνολικά 20.687 υπογραφές, εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί οι 16.521, αριθμός που αντιπροσωπεύει το ποσοστό που είναι απαραίτητο για να προκληθεί ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ισπανικού συλλόγου, η διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 10-20 εργάσιμων ημερών να διεξαγάγει ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης μομφής. Για να επιτευχθεί η απομάκρυνση του προέδρου, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Σημειώνεται ότι είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου.

Η τρέχουσα θητεία του Μπαρτομέου ολοκληρώνεται κανονικά το 2021, όταν και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 15:15