Φουλ επίθεση προς τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για τα χρέη που «κουβαλούν», δημιουργώντας «…συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού» έκανε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της European Club Association (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), Νάσερ Αλ Κελαϊφί.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Γαλλίας συμμετέχοντας στην ημερίδα «Football Talks», υπογράμμισε πως οι σύλλογοι που υπερασπίζονται ακόμη και σήμερα τη δημιουργία της European Super League (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους) «φοβούνται τον ανταγωνισμό», ενώ πρόσθεσε πως «…ο πραγματικός κίνδυνος για το ποδόσφαιρο είναι οι σύλλογοι που χρωστάνε 1,8 δις ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να παραμείνουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προοπτική αυτής της Super League. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αναπτυχθεί με τρόπο που να σέβεται τους μικρούς, μεσαίους και μεγάλους συλλόγους, καθώς και τους φιλάθλους. Φαίνεται ότι ορισμένοι σύλλογοι δεν θέλουν οι μεσαίες ομάδες να γίνουν μεγαλύτερες. Φοβούνται τον ανταγωνισμό», τόνισε ο Κελαϊφί αναφερόμενος στους συλλόγους που υπερασπίζονται τη Super League και πρόσθεσε:

«Το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο από δύο ή τρεις συλλόγους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το μήνυμα έχει σταλεί σε όλους ότι κανείς δεν μπορεί να σπάσει το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου. Οι συνάδελφοί μου στην ECA και εγώ είμαστε εναντίον της Super League σε απόλυτο βαθμό.

Μικρές και μεσαίες ομάδες, αλλά και οι μεγάλοι σύλλογοι ονειρεύονται να καταφέρουν να φτάσουν στο Champions League. Δεν γεννιέσαι μεγάλος σύλλογος, γίνεσαι μεγάλος σύλλογος. Δεν υπάρχει κλειστός όμιλος για τους μεγάλους συλλόγους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως ο Κελαϊφί εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην «Μπάρτσα» όταν μίλησε για τους υπερχρεωμένους συλλόγους. «Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν 1,8 δισεκατομμύρια χρέη. Δεν είναι υγιές. Αυτός είναι ο κίνδυνος στο ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι μένουν τέσσερα ή πέντε χρόνια ως πρόεδροι και μετά αφήνουν το χρέος και γίνεται καταστροφή για έναν άλλο πρόεδρο. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε και να ανησυχούμε γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε κανόνες για να προστατεύσουμε τους συλλόγους από τα χρέη και από την καταστροφή», κατέληξε ο πρόεδρος της Παρί.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης