Τον Λουίς Σουάρες παρουσίασε επίσημα την Τρίτη η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, με τον Ουρουγουανό στράικερ να δηλώνει ότι ήταν παιδικό του όνειρο να φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Παράλληλα ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ παραδέχτηκε πως μίλησε σε ειδικούς μετά το περιστατικό με το δάγκωμα στον Κιελίνι, στη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ αυτό το σύλλογο που με βοήθησε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρονταν για μένα, αλλά εγώ ήθελα να έρθω μόνο εδώ» επισήμανε ο 27χρονος άσος, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιούλιο από τη Λίβερπουλ έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, παρότι η FIFA του έχει επιβάλει αποκλεισμό έως τις 25 Οκτωβρίου, επειδή δάγκωσε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι στη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

«Ξέρω ότι όλοι θα εξετάζουν λεπτομερώς κάθε ενέργειά μου, αλλά θα πρέπει να ζήσω μ’ αυτό. Έχω βοηθηθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Απλά πρέπει να αποδεχθώ αυτόν τον αποκλεισμό» επισήμανε ο Σουάρες.

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Άντονι Θουμπιθαρέτα, δήλωσε ότι ο σύλλογος θα «κλείσει» μια σειρά φιλικών, προκειμένου ο Σουάρες να βρεθεί στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένας σπουδαίος στράικερ και σκόρερ» υπογράμμισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας για τον Σουάρες και συμπλήρωσε: «Θα μας δώσει πολλές επιλογές στην επίθεση. Ήθελε να έρθει εδώ κι αυτό ήταν σημαντικό. Ενδιαφερόμασταν εδώ και δύο χρόνια για την απόκτησή του», τόνισε σχετικά.

Ο Σουάρες υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την «Μπάρτσα» και η ρήτρα αποδέσμευσής του ορίστηκε στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ουρουγουανός έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των Καταλανών στη χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση με τη μεξικανική Λεόν για το «Τρόπαιο Ζοάν Γκάμπερ», όπου οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 6-0 (σ.σ. πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 76΄), ωστόσο τώρα θα χάσει οκτώ παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα και τρία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανότατα ο Σουάρες θα κάνει ντεμπούτο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το «clasico» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης