Η επιτροπή προσφυγών της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) απέρριψε την έφεση που κατέθεσε η Μπαρτσελόνα και έτσι ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θα μπορέσει τελικά να βρεθεί στον πάγκο των Καταλανών το προσεχές Σάββατο, στο ντέρμπι τίτλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» (17:15).

Η Μπαρτσελόνα, λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει νέα προσφυγή, ενώπιον ενός αμέσως ανώτερου δικαστηρίου, όπως είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS), ζητώντας την αναστολή της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός προπονητής της Μπαρτσελόνα αποβλήθηκε στην ήττα (1-2) της ομάδας του από τη Γρανάδα στις 29 Απριλίου, μετά από φραστική επίθεση στον τέταρτο διαιτητή.

Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός αγώνα, ποινή η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δύο αγώνες από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της επιτροπής ανέφερε ότι ο Κούμαν είχε τιμωρηθεί λόγω παραβίασης του άρθρου 117 του πειθαρχικού κώδικα, για «στάση ασεβείας απέναντι στους διαιτητές, τους παράγοντες ή τις αθλητικές αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός απουσίαζε στη νίκη της Κυριακής με 3-2 στη Βαλένθια, η οποία κράτησε την ομάδα του δύο βαθμούς πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης, και θα χάσει επίσης τον αγώνα εναντίον των «ροχιμπλάνκος» στο «Καμπ Νου».

Ο βοηθός του, Άλφρεντ Στρέντερ, είναι έτοιμος να καθοδηγήσει εκ νέου την ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα είναι τρίτη στην κατάταξη με 74 βαθμούς, τέσσερα αγωνιστικές πριν το τέλος, και θα ξεπεράσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάταξη, αν νικήσει το Σάββατο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 74 βαθμούς (σ.σ. έχει δύο νίκες κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα μεταξύ τους παιχνίδια), φιλοξενεί την Κυριακή την -τέταρτη της κατάταξης- Σεβίλλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης