Σε θρίαμβο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα τον αγώνα ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο «Μπερναμπέου», για τα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι.
Οι Καταλανοί, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σουάρες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, συνέτριψαν με 3-0 σκορ τη «βασίλισσα» η οποία θεωρητικά είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», καταφέρνοντας έτσι να πάρουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου.
Τον αντίπαλό της στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» η ομάδα του Βαλβέρδε θα τον μάθει το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη διεξαγωγή του επαναληπτικού στο ζευγάρι Βαλένθια-Μπέτις (28/2, 22.00 – Open TV).
Κορυφαίος για τους Καταλανούς στο πρώτο μέρος ήταν ο γκολκίπερ τους, Σίλεσεν ο οποίος επενέβη σωτήρια σε τρεις περιπτώσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Στην επανάληψη η ομάδα του Βαλβέρδε ευτύχησε να προηγηθεί στο 50ο λεπτό με πλασέ του Σουάρες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές.

Στο 69ο λεπτό η πλάστιγγα της πρόκρισης έγειρε ολοκληρωτικά υπέρ των Καταλανών με το αυτογκόλ του Βαράν από γύρισμα του Ντεμπελέ, με τον Σουάρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Βαράν) στο 73ο λεπτό να βαζει «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στην θριαμβευτική πρόκριση των «μπλαουγκράνα».

Πλέον, η «Μπάρτα» έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη ομάδα στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα έχει κατακτήσει (εάν τα καταφέρει) το Κόπα Ντελ Ρέι για 5 σερί χρονιές.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν και το ερχόμενο Σάββατο στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Σολάρι): Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγκιλόν – Κασεμίρο (75’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς – Λούκας Βάθκεθ (68’ Μπέιλ), Βινίσιους (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα – Μπουσκέτς (86’ Άρθουρ), Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο – Ντεμπελέ (75’ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες (78’ Βιδάλ)
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης