Ο Πολ Πογκμπά επιστρέφει στη Γιουβέντους, καθώς η «βέκια σινιόρα» ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Γάλλου μέσου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 29χρονος διεθνής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μπιανκονέρι», τη φανέλα των οποίων είχε φορέσει ξανά το διάστημα 2012-16. Ο έμπειρος άσος αγωνίστηκε την τελευταία εξαετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία «έγραψε» 39 τέρματα και 51 ασίστ σε 232 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως, ο χρόνος συμμετοχής του στην παρελθούσα σεζόν δεν ήταν ο επιθυμητός, καθώς οι τραυματισμοί τον περιόρισαν σε 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό ένα γκολ και εννέα ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε μόνο δύο τρόπαια στα έξι χρόνια που ο Πογκμπά ήταν κάτοικος «Ολντ Τράφορντ» (το Europa League και το League Cup της σεζόν 2016-17) και πλέον ο Γάλλος επέλεξε να επιστρέψει στη Γιουβέντους, σε μια προσπάθεια να ξαναβρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο απόδοσης. Άλλωστε, οι εμφανίσεις του με τη «Γιούβε» τον έκαναν τότε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, όταν η Γιουνάιτεντ κατέβαλε 89 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2016.

Με τους «μπιανκονέρι» μέτρησε 177 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 34 γκολ και 40 ασίστ, ενώ κατέκτησε περισσότερους τίτλους στο Τορίνο, καθώς πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του Πογκμπά φτάνουν τα οκτώ εκατομμύρια λίρες, συν τα μπόνους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης