Την απόκτηση του Ουρουγουανού, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, από την Μπόκα Τζούνιορς ανακοίνωσε η Γιουβέντους.

Ο 20χρονος παίκτης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2017 έως τις 30 Ιουνίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «μπιανκονέρι» το ποσό που θα λάβει η Μπόκα Τζούνιορς θα φτάσει τα 9.5 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το ποσό αυτό, μάλιστα, μπορεί να αυξηθεί στη διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών που θα έχει ο παίκτης σε επίσημους αγώνες, ενώ σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλη ομάδα του εξωτερικού η Μπόκα Τζούνιορς θα καρπωθεί το 50% των χρημάτων που συμφωνήσει η Γιουβέντους.

Ο γεννημένος στη Νουέβα Χελβέσια της Ουρουγουάης, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Πεναριόλ πριν «μετακομίσει» σε έναν εκ των δύο κορυφαίων συλλόγων της Αργεντινής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Ο νεαρός μέσος χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια. Έκανε το ντεμπούτο του στην Μπόκα τον Απρίλιο του 2015 και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 18 συμμετοχές, ενώ έπαιξε σε έξι ματς Κυπέλλου και σε ένα του Κόπα Λιμπερταδόρες. Την επόμενη χρονιά είχε 19 συμμετοχές και σκόραρε για πρώτη φορά στις 21/02/2016 εναντίον των Νιούελς Ολντ Μπόις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη του επαγγελματική σεζόν στην Μπόκα, που τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2016, έλαβε την κλήση από την εθνική ομάδα U20 της Ουρουγουάης, όπου έχει πραγματοποιήσει 8 συμμετοχές και σκόραρε εναντίον της Βολιβίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης