Η πρωτιά του 8ου ομίλου του Champions League κρίθηκε στο φινάλε με εξέλιξη… θρίλερ, καθώς ενώ η Τσέλσι κρατούσε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους, στο 94΄ η αδιάφορη Ζενίτ έκανε το δώρο στη «Βέκια Σινιόρα» με το τελικό 3-3 στην Αγία Πετρούπολη. Έτσι, η ιταλική ομάδα, που την ίδια ώρα επικρατούσε της Μάλμε με 1-0 στο Τορίνο, ήταν αυτή που πήρε την πρώτη θέση του γκρουπ και τη δεύτερη οι πρωταθλητές Ευρώπης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League, με την Γιουβέντους να κλείνει την φάση των ομίλων με 15 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές, ενώ οι «μπλε» έμειναν στους 13.

Πρωταγωνιστής των Λονδρέζων ήταν ο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα (προσωρινά) για δεύτερη φορά στο 85΄. Μάλιστα το πρώτο τέρμα που πέτυχε στο 1΄και 23΄΄ μετά την έναρξη της αναμέτρησης ήταν ξεχωριστό για τον Γερμανό διεθνή.

Ο 25χρονος επιθετικός έγινε ο παίκτης με το πιο γρήγορο γκολ της αγγλικής ομάδας στο Champions League, ξεπερνώντας για τρία δευτερόλεπτα τον Τζον Τέρι που είχε σκοράρει στο 1΄ και 26΄΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζενίτ με το βαθμό που απέσπασε έφτασε τους 5 και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στα play off του Europa League, ενώ η Μάλμε με μόλις ένα βαθμό μετά από 6 αγώνες αποκλείστηκε.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης