Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι έδωσε πρώτος το… παράδειγμα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (26/03) αποδεχόμενος να μειώσει τις αποδοχές του, προκειμένου να βοηθήσει στην «αποφόρτιση» του προϋπολογισμού της Γιουβέντους, που -όπως και κάθε άλλο κλαμπ της υφηλίου- έχει αρχίσει να δέχεται τρομακτικές πιέσεις, μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το δρόμο του αρχηγού της «μεγάλης Κυρίας» είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν κι άλλοι σταρ πρώτης γραμμής της «Γιούβε», με πρώτο όλων τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος -όπως αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε. της Ιταλίας- συμφώνησε ήδη με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, για «ψαλίδι» στους μισθούς του. Αντίστοιχη διάθεση δείχνουν επίσης και οι Λεάντρο Μπονούτσι και Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση που διαπραγματεύτηκε ο Κιελίνι με τη διοίκηση, που όπως φαίνεται βρήκε αμέσως πρόσφορο έδαφος σε όλη την «ηγετική ομάδα» της Γιουβέντους, ήταν να μειωθούν οι απολαβές των ποδοσφαιριστών κατά 12% για το διάστημα της «καραντίνας», ακολουθώντας το αντίστοιχο «γερμανικό» μοντέλο των Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μετά τον «κάπτεν» Κιελίνι και οι άλλοι τρεις σταρ της «Γιούβε» μίλησαν απευθείας το τελευταίο τριήμερο με τον πρόεδρο του συλλόγου Αντρέα Ανιέλι και τον εκτελεστικό διευθυντή Φάμπιο Παρατίτσι, φτάνοντας σε μία αρχική συμφωνία για το ύψος των μειώσεων. Κι όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, αυτό που μένει είναι αφενός να προσδιοριστεί το κατά πόσο θα ισχύσει το 12% (και) για τους χαμηλόμισθούς στο κλαμπ κι αφετέρου το χρονικό διάστημα για το οποίο θα τεθεί σε ισχύ.

Όσο για το ποσό που συμφώνησε να «στερηθεί» από το ετήσιο συμβόλαιό του ο CR7; Δεδομένου ότι είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Serie A, με απολαβές 31 εκατ. euro, η μείωση που θα υποστεί, θα φτάσει τα 3,8 εκατ. euro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης