Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζιάνι Ανιέλι, ότι η πρωταθλήτρια Ιταλίας συμμετείχε σε συνομιλίες για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής Super League, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η «βέκια σινιόρα» παραμένει αφοσιωμένη στις διοργανώσεις της UEFA.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των Τορινέζων, που είναι και πρόεδρος του ευρωπαϊκού συνδέσμου συλλόγων (ECA), αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από 200 συλλόγους, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συναντηθήκαμε, δεν συζητήσαμε ποτέ με κανέναν για να συμμετέχουμε στη δημιουργία αυτής της διοργάνωσης. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην UEFA και στην προώθηση του παιχνιδιού προς το μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε ότι τα σχέδια για μία ευρωπαϊκή Super League επανήλθαν στο τραπέζι των συζητήσεων, έπειτα από αρκετές προηγούμενες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το σχέδιο προβλέπει πως 11 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα δημιουργήσουν ένα κλειστό πρωτάθλημα το 2021, όταν λήγει η ισχύουσα συμφωνία για τη μορφή και την κατανομή των εσόδων του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης