Ποδοσφαιριστής της Ίντερ είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024. Στην προσπάθεια ενίσχυσής τους, ώστε να διεκδικήσουν «στα ίσια» τον τίτλο από τη Γιουβέντους, οι «νερατζούρι» απέκτησαν από την Τότεναμ το Δανό μέσο, αντί ποσού που υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ο 28χρονος άσος είχε μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με τους «σπερς».

«Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να συστηθώ στους φιλάθλους, Έχω ήδη γνωρίσει τη ζεστασιά τους, ήταν μία φανταστική υποδοχή», δήλωσε ο διεθνής χαφ, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. «Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα στατιστικά, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν γι΄αυτά. Οι αριθμοί λένε ότι τα πήγα καλά στην Αγγλία και τώρα είναι ο καιρός να ξεκινήσω μία νέα πρόκληση. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Serie A για λογαριασμό μίας μεγάλης ομάδας», πρόσθεσε ο Έρικσεν και κατέληξε, αναφερόμενος στον προπονητή των «νερατζούρι», Αντόνιο Κόντε: «Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω όσο ήμουν στην Τότεναμ, αντιμετωπίσαμε την Τσέλσι και ήταν πολύ δύσκολο. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα γι΄αυτόν και το πώς παίζουν οι ομάδες του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν εντάχθηκε σε ηλικία 16 ετών στις ακαδημίες του Άγιαξ και εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, το 2010. Έμεινε τρία χρόνια στον «Αίαντα», κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο κι ένα σούπερ καπ Ολλανδίας, και τον Αύγουστο του 2013, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, μεταπήδησε στην Τότεναμ αντί περίπου 12,5 εκατ. ευρώ. Στην ομάδα του Λονδίνου καθιερώθηκε από την πρώτη στιγμή και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μετατραπούν οι «σπερς» σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Premier League. Στα 6,5 χρόνια παραμονής του στην αγγλική ομάδα, κατέγραψε μόνο στην Premier League 51 γκολ και 62 ασίστ σε 226 συμμετοχές, ενώ συνολικά ξεπέρασε τους 300 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Τότεναμ, με την οποία συμμετείχε πέρυσι στον τελικό του Champions League. Παράλληλα, είναι 95 φορές διεθνής με την εθνική της Δανίας και έχει πετύχει 31 γκολ, με αποκορύφωμα το χατ-τρικ στο Δουβλίνο επί της Ιρλανδίας, που έστειλε την ομάδα του στο Μουντιάλ του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης