Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, Αλεχάνδρο Μπλάνκο εμφανίστηκε υπέρμαχος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς, όπως τόνισε οι αθλητές της χώρας του αδυνατούν να προπονηθούν σωστά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το διάστημα 24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επισήμανε σήμερα ότι είναι απόλυτα «αφοσιωμένη» στους Αγώνες και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για «δραστικές αποφάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Μπλάνκο έχει διαφορετική άποψη, τονίζοντας: «Η απόφαση ανήκει πλέον στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από τις εκθέσεις που πήρε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και την οργανωτική επιτροπή», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του και πρόσθεσε: «Τα νέα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι δυσάρεστα για όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά για εμάς το πιο σημαντικό είναι ότι οι αθλητές μας δεν μπορούν να προπονηθούν και να γιορτάσουν τους Αγώνες. Θέλουμε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά με ασφάλεια. Είμαστε μια σημαντική χώρα στον κόσμο και τέσσερις μήνες πριν από τους Αγώνες, οι αθλητές μας δεν μπορούν να προετοιμαστούν επί ίσοις όροις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης