Ο Ροντ Λέιβερ είναι ένας ζωντανός θρύλος του τένις.

Με 11 τίτλους γκραν σλαμ, άλλους 6 στο διπλό και άλλους 3 στο μικτό, με περίπου 200 τίτλους συνολικά, με 1.473 νίκες καριέρας και 407 ήττες (ποσοστό 78,35%) και με 5 κατακτήσεις του Ντέιβις Καπ, ο 81χρονος σήμερα Αυστραλός άφησε για πάντα ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του αθλήματος. Και είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα που έχει καταφέρει δύο φορές να κατακτήσει και τα τέσσερα γκραν σλαμ μέσα στην ίδια σεζόν (1962, 1969). Άλλωστε, μέχρι την δεκαετία του ΄70 θεωρούνταν ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Ο ίδιος, πάντως, αποδίδει αυτόν τον τίτλο στον Ρότζερ Φέντερερ. «Πιστεύω πως ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος όλων μέσα στην ιστορία. Είναι μοναδικός και για τα αποτελέσματα που έχει φέρει στην καριέρα του και για τον τρόπο του παιχνιδιού του» είπε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ, αναφερόμενος στον εαυτό του, πρόσθεσε:

«Εγώ σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ήταν εντελώς διαφορετική η δική μου εποχή και ο ανταγωνισμός δεν ήταν τότε τόσο υψηλός, όπως είναι σήμερα».